Unbound

Meer informatie volgt…

Schoolband

Meer informatie volgt…

Luna & Marlies

Meer informatie volgt…

Ernst

Meer informatie volgt…

The Captain

Meer informatie volgt…

Lorena + The Tide

Meer informatie volgt…

Het Verbondt

Meer informatie volgt…

Roberto Jacketti & The Scooters

Roberto Jacketti & the Scooters werd in 1980 als middelbare schoolbandje opgericht door Robbert Jak , Erik van der Hoff, Rob Blanchemanche en Jeroen Booy. Kort daarna kwam ook gitarist en toetsenist Bart Corver bij de groep. Aanvankelijk speelde de groep alleen ska covers. Daarom werd ten slotte saxofonist Barend Middelhoff bij de groep gehaald. Als bandnaam werd gekozen voor de bijnaam van toetsenist Robbert Jak, een speels ver-Italiaanste versie van zijn naam omdat hij vaak in Italië kwam. The Scooters werd eraan toegevoegd, omdat de scooter een zeer populair vervoermiddel is in Italiaanse steden. De groep werd in 1983 ontdekt door Angela Groothuizen. Met de single I save the day braken Roberto Jacketti & the Scooters door. Het werd een gigantische hit in veel Europese landen.

De band toerde veel door Nederland en later ook België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en zelfs de Sovjet Unie. Veertien singles en 3 albums later besloot de band in 1989 te stoppen.

Sinds hun deelname aan de Vrienden van Amstel in 2003  treden ze zo af en toe weer eens op om de vriendschap te vieren.. De single I save the Day bestaat nu 40 jaar. Daarom hebben ze in het voorjaar een theatertour gedaan door heel Nederland en spelen op verschillende festivals.

Roberto Jacketti & the Scooters spelen op Bergen Live op zaterdag 7 september 2024

Amsterdam Funk Orchestra

De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (altsaxofoon) en is inmiddels een gevestigde naam in de clubs en op festivals, zowel in het jazz- als het popcircuit. De band stond al 4 seizoenen op De Parade, speelde op het Goois Jazz Festival, Haarlem Jazz & More en is in 2022 en 2023 headliner van het Flevojazz Festival in Almere.

Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah, gitarist Anton Goudsmit en vocalisten Jared Grant en Lilían Vieira vestigen de naam en live reputatie van de band.

De band speelt vol overgave klassieke funk en afro funk, speciaal geschreven en gearrangeerde voor deze band door Efraïm Trujilo. De band kent haar klassiekers en speelt natuurlijk ook stukken van o.a. Fela Kuti en James Brown, maar richt zich ook op minder bekende funk, bijvoorbeeld de Samba Soul uit Brazilië. De grote ritmesectie met dubbel uitgevoerde percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten!

Amsterdam Funk Orchestra is een spectaculaire, feestelijke en vooral ook dansbare band, die elk festival op zijn kop zet!
Te horen en zien op Bergen Live op vrijdag 6 september 2024

Muzikaal leider: Efraïm Trujillo
Trompetsectie: 4 man
Trombonesectie: 4 man
Saxofoonsectie: 5 man
Ritmesectie: 6 man