Programma line-up Bergen Live 2024

Er wordt alweer hard gewerkt aan de 2024 editie! 6 en 7 september.

Dit was de line-up van Bergen Live in 2023!

VRIJDAG 1 SEPTEMBER 2023

RUBEN HOEKE BAND

Een mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘één van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. ‘

Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg. Ruben geeft gitaarworkshops en clinics, hij organiseert festivals en sessies, en geeft daarnaast bijdragen aan bladen als Music Maker, de Gitarist en Gitaar Plus.

In 2008 wordt Ruben door zijn Nederlands collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’. Een bijzondere vermelding is dat Ruben vanaf eind december 2020 de ‘Geef een gitaar aan een kind’- actie is gestart, die landelijke aandacht genereert en waarvoor hij honderden gitaarsets inzamelt voor hulpbehoevende kinderen.

Een optreden om niet te missen!

Website | Spotify | YouTube

HAZES UNDERCOVER | BREELAAN | 21.00

Wie kent Hazes niet? De grootste volkszanger die ons land gehad heeft.

Dan hebben wij het uiteraard over Hazes Senior. Hij werd verguisd en vereerd, hij heeft geleefd en is gestorven. Pure dramatiek, en wij hebben hem uiteindelijk omarmd. Muziek om mee te zingen, soms om mee te schreeuwen; met bloed, zweet en tranen. Nummers die iedereen kent, van ‘Een beetje verliefd’ tot ‘Zij gelooft in mij’.

Hazes wordt geëerd door een zestal topmuzikanten, voornamelijk ‘echte’ Amsterdammers en dit doen zij op hun geheel eigen wijze. Verwacht geen Hazes imitatie, met een hoedje, zonnebril en valse snik, maar een band die jou vanuit het hart met liefde meeneemt langs André zijn fantastische repertoire. Zij stonden met deze show al op vele podia en festivals, waaronder meerdere keren op de Zwarte Cross.

De band bestaat uit:
Robin Verkaik – Zang (Penetula)
Ben Kribben – Bas/backing (Van Dik Hout)
Frans Molenaar – Gitaar/backing (Jenny Lane)
Mike Foendoe – Toetsen (Tasha’s World)
Chris van der Meer – Drums (The Originators)
Tatum Hoetmer – Backing (Rob Klerkx & The Secret

YouTube

PAULO MENDONCA

De Funk Rock King of Sweden is terug!

Sinds zijn eerste album “Respect my aim” uit 1991 dat hij zelf produceerde en uitbracht op zijn eigen label Mendo Music, heeft Paulo Mendonca de ene na het andere succesvolle opvolger op de markt gebracht, zoals “Different Phases”, “11PM”, Does anybody wanna funk” en “Mind Control”. Honderdduizenden platenverkopen en miljoenen streams waren het gevolg. 

In het Verenigd Koninkrijk richtte hij samen met Hiten Bharadia de uitgeverij “Phrased Differently” op. Hij werkte samen met artiesten als Craig David, Miley Cyrus en Jessie J.

Op het album “Mind Control” is het klassieke Mendonca geluid te horen, gecombineerd met nieuwe zware ritmes, die doorklinken in productie en teksten. De single U got 2 believe uit 2017 was het voorproefje op dit album en zorgde alleen al voor meer dan 4,5 miljoen streams. Hij werkte hier samen met Peter Iwers (In Flames) om nieuwe dimensies aan het creatieve proces toe te voegen. 

Op dit moment werkt Paulo aan nieuw materiaal.

Website | InstagramSpotifyYouTube

UNCLE HARRY’S PUNCH

Groovende rock-‘n-roll band waarbij je niet stil kunt blijven staan!

Spelen tot je er bij neervalt. Uncle Harry’s Punch is een groovende rock-‘n-roll band waarbij je niet stil kunt blijven staan. Sinds 30 jaar spelen ze iedere zaal, kroeg en festival plat. De muziek rockt en swingt zoals het bedoeld is. Nummers die er toe doen in de rockhistorie worden op een geheel eigen manier gespeeld.

Deze jongens beleven de muziek echt en dat komt over bij het publiek. Denk aan nummers van The Rolling Stones & The Black Crowes, maar ook funky songs van o.a. Hot Chocolate en Mothers Finest worden gespeeld.

Voor het optreden op Bergen Live speelt niemand minder dan Rinus Groeneveld, de koning van de tenor sax mee. Rinus is een goede bekende van de band en staat garant voor vuurwerk op het podium.

Kortom: deze band moet je live meemaken.

‘Let the music do the talking” UNCLE HARRY’s PUNCH’

Bezetting:
Arjan Schouten: vocals
Almar Fernhout: gitaar en vocals
Rinus Groeneveld: Sax
Frank Telleman: Drums
Peter Cook: Bass en vocals
Jeroen Kraakman: gitaar
Frank Bilsen: Keys

Facebook | YouTube

ERWIN V LIGTEN BAND FT. DILANA SMITH

Unieke samenstelling 

Gitaarvirtuoos, zanger, componist en verteller Erwin van Ligten (1957, Surabaya, Indonesië) weet met zijn spel het publiek altijd tot diep in het hart te raken en te ontroeren.
Op Bergen Live op 1 september in Bergen bestaat zijn Erwin van Ligten band uit speciale gasten: de onvolprezen Ton Dijkman (drums), rockdiva Dilana Smith (vocals) en niemand minder dan zijn zoon Gino Cochise op bas. Naast zijn eigen composities worden er ook vertolkingen van o.a. Fleetwood Mac, The Doors, Robert Johnson gebracht.

Deze unieke samenstelling zal elke belofte van een niet eerder vertoond optreden waarmaken, zowel muzikaal als visueel gezien.

Erwin van Ligten is actief geweest als begeleider van vele topartiesten (o.a. Alessi Brothers, Barry Hay, Bergit Lewis, Frédérique Spigt, Bertus Borgers).

Met zijn Erwin Van Ligten Band toerde hij langs de theaters met de ‘Jimi Hendrix 50th Anniversary Re-Experience Tour’, een eerbetoon aan de overleden meestergitarist. Hierbij had hij diverse gasten uitgenodigd, zoals Rinus Gerritsen(Golden Earring), Eric Vloeimans, Eric Vaarzon Morel, Hans Dulfer en Pablo van der Poel (DeWolf). De songs van Jimi Hendrix werden gespeeld volgens de hem zo eigen Erwin van Ligten interpretatie.

In zijn soloprogramma brengt Erwin van Ligten een diversiteit aan songs en instrumentale stukken ten gehore waarbij zijn spelkwaliteiten op de gitaar optimaal tot hun recht komen. De invloed van zijn geboorteland,  namelijk het land van de Stille Kracht, klinkt door in zijn serene spel.
Behalve eigen composities brengt Erwin interpretaties van songs van zijn helden Jackson Brown, Jimi Hendrix, David Lindley & Chris Robinson.

YouTube

ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2023

ORGANIX

Wervelende mix van Jazzy funk

Organix is een nieuwe en frisse band rond Hammond organist en zanger Piero Bianculli (Altamura, Italië 1978) die met zijn energieke en intens muzikale performance al jaren diverse podia en clubs onveilig maakt.

Bij deze band echter kiest hij voor het eerst voor zijn eigen spannende, jazzy en funky werk. De band wordt versterkt door Thijmen Molema (drums), Jens Dreijer (bas) en Simone Cesarini (gitaar). Met twee decennia ervaring hebben deze vrienden nu de stap gemaakt om een eigen album uit te brengen, “Make you sweat”, waarop vooral de instrumenten shinen. Daarnaast bevat het album ook tracks met de waanzinnig lekkere lead vocals van Piero zelf. Juist door deze combi van vocals en Hammond doet Organix denken aan één van de meest inspirerende Hammond bands uit de 60’s; ‘The Peddlers’.

Het album is geproduceerd door Sven Figee (Sven Hammond) die na het horen van een huiskamer demo van de band besloot om de jongens naar zijn studio te halen en een volwaardig album op te nemen, dat recht doet aan het talent van deze top musici.

Een optreden van Organix is een wervelwind van energie en heerlijke muziek die je niet wilt missen!

THE PHEROMONES

Swingende Indie pop

The Pheromones, met twee leden van de bekende band Nuff Said, vernoemd naar de verleidelijke chemische lokstofjes, zagen het nachtlicht na een toevallige ontmoeting na sluitingstijd. Het was 2013, de Amsterdamse rockband was geboren.

Eén van de eerste tracks die ze samen schreven was ‘Stronger’, een catchy rocktrack die vrijwel direct werd opgepikt door MTV en 3FM en te horen was onder de trailer van de Paramount-serie ‘Californication’ op Comedy Central.

Ze speelden overal door het land, van Zwarte Cross tot Bospop en in Paradiso.

Na hun eerste drie platen (‘The Pheromones’, 2014,  ‘Lost in Amsterdam’,  2017 en ‘Favourite Mistakes’,  2019) komt er nu een reeks singles uit met een duidelijk statement.

De band vindt het belangrijk dat je zelf muziek en inspiratie kiest en je niet laat leiden door een computerprogramma. Kunst is een samenloop van omstandigheden waar toeval en onvoorspelbaarheid een grote rol spelen. Liever krijg je van vrienden een vet nieuw nummer te horen dan van een algoritme. “Siri, where did it go wrong?” Dit zingt zanger Marijn in het eerste couplet van de nieuwe single.

Matthijs Hoitsma: gitaar
Tanco Baart: drums en zang
Michiel Slager: bas
Marijn Slager: zang en gitaar

TRISTAN

Jazz, fusion en soul smelten moeiteloos samen

‘Bij Tristan smelten jazz, fusion en soul moeiteloos samen. Een band die zich internationaal kan meten met grote namen uit deze genres. Hoog tijd dat een groter publiek kennis maakt met deze muzikale parel, die nu eens een keer niet uit England of de Verenigde staten komt maar ‘’gewoon’’ uit Nederland. ‘ (Arie Versteegen, de Boerderij)
Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Het draait om de ‘high-energy grooves’. De kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie.

De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als ‘feelgood vintage Acid Jazz music’ met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een strakke ritmesectie. Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waar haar warme soulvolle stemgeluid kan schitteren.
De songs hebben voldoende ruimte om zich te ontwikkelen gedurende het concert. Dit maakt het dat ieder concert voor zowel het publiek als voor de band uniek wordt.

Het debuutalbum ‘Full Power’ verscheen in 2014. Hierna volgden de albums ‘2nd Phase’, ’Lifestyle’, ‘The Spice of Five’, en ‘What could Possibly Go Wrong’.

In 2021 & 2022 was de band ook intensief aan het toeren ; o.a. in Polen, Duitsland, Oostenrijk , België, Nederland en de UK.

Tristan voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Vanaf de bühne nemen zij hun publiek mee in een trip die je niet snel zult vergeten. Songs met een positieve energie, sprankelende vocals & solo’s, powerful grooves.

  • Jaycilee Teterissa – Vocals
  • Guy Nikkels – Gitaar
  • Coen Molenaar – Toetsen
  • Frans Vollink – Bas
  • Sebastiaan Cornelissen – Drums

Website | InstagramSpotifyYouTube

GRUV ON DA RUV

Niet zomaar een band. Er gebeurt iets op het podium.

Gruv on da Ruv is niet zomaar een band. Er gebeurt iets op het podium. Geen gelikte, ingestudeerde of verplichte nummertjes, maar bezieling, verrassingen, dynamiek, improvisatie en vooral … die onweerstaanbare groove. Stilzitten is geen optie!

Zanger/gitarist Steven de Geus voelt precies aan welke song op dát moment het beste past voor het publiek. Met zijn charme en uitstraling zet hij de juiste vibe neer. Daarbij kan hij blindelings vertrouwen op zijn medemuzikanten, Jay-Tee Teterissa (bass), Leon van Etten (drums, percussie), Frank Bilsen (toetsen), stuk voor stuk toppers uit de muziekscène.

Gruv On Da Ruv bewijst dat muziek leeft. Professionaliteit gecombineerd met pure passie, en dat straalt de band uit. Dat geloof je en dat voel je. Gruv On Da Ruv is echt.

Website | Facebook | YouTube

BARRELHOUSE

Edison winnnaars. Al 40 jaar toonaangevende Blues

Barrelhouse is een Nederlandse bluesband opgericht in 1974. Met hun soulvolle zang, virtuoze instrumentatie en passie voor bluesmuziek hebben ze een unieke plek veroverd in de muziekwereld. Hun tijdloze nummers en energieke optredens maken hen een blijvende favoriet onder bluesliefhebbers.

Website | YouTube