Vrijwilligers

De mensen achter Bergen Live

Jazz&Sail is al bijna 40 jaar een traditie in Bergen NH en wijde omstreken. Dit jaar dus voor het eerst onder een nieuwe naam. Bergen Live. Aangescherpt, opgefrist én van deze tijd. Dat kan niet zonder de horeca, de sponsoren, de artiesten en het jonge talent, maar zeker ook niet zonder de vrijwilligers.

De stichting Bergen Live heeft een duidelijk doel voor ogen: een feest door Bergenaren voor Bergenaren en iedereen uit de omgeving, als afsluiting van het zomerseizoen.

De werkzaamheden van de stichting worden uitgevoerd door een mooi team aan vrijwilligers. Enthousiast, deskundig en vol overgave wordt dit event voor jullie georganiseerd.  Wij doen dit graag, en niet op de laatste plaats omdat we er zelf ook ontzettend van genieten! Lees hieronder wie wij zijn en wat zo’n organisatie verder allemaal inhoudt. 

Wil je volgend jaar ook betrokken zijn?

Mail naar info@bergenlive.nl of bel Max van Veen op 0612936357.

Voorzitter & Penningmeester

Max van Veen | DE VOORZITTER | “Bergen Live; een traditie waar ik maar al te graag mijn steentje aan bijdraag. Want zeg nou zelf, het is toch een geweldig evenement. Op de vrijdag en zaterdagavond is het een reünie en ontmoetingsplek voor velen, weer of geen weer gezellig ‘’is het’’ bij de diverse podiums in het centrum! En sinds een paar jaar ook op de zaterdag overdag bij Talent on Stage. Naast dat ik de voorzitter ben, ben ik samen met Steven verantwoordelijk voor de sponsorwerving van Bergen Live. Door mijn werk bij Accolade makelaars, midden in het centrum van Bergen is dit een mooie combinatie, maar ook uitdaging! Samen met het enthousiaste team van vrijwilligers gaan we er dit jaar een geweldige nieuwe Bergen Live editie van maken!”

Hans Leijen | PENNINGMEESTER | Geboren in Bergen en sinds 1990 woonachtig in Heiloo. Destijds medeorganisator en penningmeester geweest van het bekende Ypestock Festival (één van de voorlopers van Indian Summer), en nu bestuurslid van Stichting Dolfinn in Heiloo. “Het is mooi om gevraagd te zijn door Stichting Jazz Bergen en mijn ervaringen hiervoor in te zetten. Dit festival hoort bij Bergen en moet ook vooral blijven voortbestaan. Door de vernieuwing naar Bergen Live hebben we het event toekomstbestendig gemaakt! Met een enthousiaste club vrijwilligers en met hulp van de benodigde sponsors, horeca en middenstand kunnen we dit realiseren.”

DSC05314
DSC05328

Notulist

Irene Min | Bij een goed bestuur horen goede bestuursvergaderingen en dat kan niet zonder een hele strakke duidelijke notulist die oplet wie wat zegt en wie welke actie krijgt of neemt. Irene komt uit Bergen. “Wat is het mooi om deel uit te mogen maken van de organisatie van Bergen Live! Muziek, ik leef ervoor. Als zangeres weet ik hoe het voelt om op een podium te mogen staan. Hoe mooi is het om nu de meest fantastische artiesten bij elkaar te zien en horen op Bergen Live. Als notulist en stage manager draag ik heel graag mijn steentje bij!”

Team Sponsorship

Steven Simmonds | “Al sinds ik mij kan herinneren is het eerste volle weekend van september altijd geblokt; het einde van de zomervakantie, net voordat alles weer begint, gaan we natuurlijk naar Jazz & Sail. Zelfs toen iedereen was uitgevlogen, kwam iedereen dit weekend terug. Toen duidelijk werd dat Jazz & Sail verder gaat als Bergen Live, leek het mij heel leuk om mij daarvoor in te zetten. Naast de goede muziek valt of staat Bergen Live met onze sponsoren en die komen niet zomaar. Daarom ben ik blij dat ik hier een bijdrage aan kan leveren. Ik hoop dat Bergen Live voor iedereen die van goede muziek en het dorp houdt, er 1 en 2 september van gaat genieten. Tot dan!”

DSC05317
DSC05301

Team Horeca & Programmering

Marcel Dekker | “Als zoon van ouders met nationale en internationale faam als zangduo, is  muziek met de letterlijke paplepel ingegoten. Speel nog met veel energie in diverse bands en mocht mede organisator zijn bij diverse muzikale evenementen. “Energy is key” voor mij, en deze energie moet weer uitgedragen worden tijdens Bergen Live. Met deze Line up wordt weer een eerste stap gezet naar een mooie festival toekomst voor Bergen. Let it Roll!!”

Michel Ypma | Geboren in Schoorl, woont in Bergen, speelt in verschillende bands en ontwikkelt commerciële concepten. “Ik gun Bergen een goed georganiseerd festival met een goede line-up waarover lang nagepraat gaat worden. Zo herinner ik me ook de vroegere edities van wat nu Bergen Live heet. Ik gun dat niet alleen de bezoeker, maar ook de horeca en de  winkeliers. Iedere editie moet het visitekaartje zijn voor de volgende.”

Ben Kamp | “Mijn hele leven ben ik al werkzaam in de muziek. Als technicus, manager, boeker en producer. Ik houd ervan als mensen genieten. Van nieuwe dingen en bekende nummers. Van nieuwe bands en oude rotten. Als het maar goed is; goede muzikanten en goed geluid!”

Team Facilitair

Jos Glorie | “Ik ben een geboren Bergenaar en vind dat het Bergen Live weekend in  Bergen thuishoort, het is een festijn waar je iedereen weer tegenkomt en gezellig een biertje mee kan drinken. Om dit weekend goed te laten verlopen moeten er podia komen waar de bands optreden. Geluid, licht en veiligheidsafspraken met de gemeente zijn zaken waar ik me mee bezig houd. Laten we van deze nieuwe editie weer één groot feest maken, zoals wij dat met elkaar als beste kunnen!”

Dirk Houtenbos| “Mijn relatie met Bergen Live, voorheen Jazz & Sail is dat ik vanaf mijn jeugd (ca. 16 jaar), niet één keer heb overgeslagen. Vind het geweldig om vrijdag en zaterdagavond door het hele dorp te gaan en overal ‘oude’ bekenden te treffen, het is net een reünie. Muziek is een grote hobby van mij en dit is er in overvloed. Toen ik gevraagd werd om mee te denken en te helpen aan dit geweldige gebeuren was dit geen moeilijke vraag, super om met een goede groep mensen dit op te pakken en hier wat moois van te maken.”

Nico Dol | “Mijn relatie met Bergen live; ik woon sinds mijn vierde in Bergen waar ik met heel veel plezier werk, woon en uit ga. Wat een heerlijk dorp, altijd routing en gezelligheid en jazz en sail was altijd HET feest van t dorp dat wil je niet missen. Ik hoop mijn steentje bij te dragen dat het festival Bergen live nog vele jaren een super gaaf feest blijft waar je het jaren later nog over hebt. Feest voor iedereen jong en oud.

DSC05292
DSC05336

Team Talent on Stage

Jaap Koopman | Ooit begonnen op het podium van Talent in de Tent op de zondag tot het avondprogramma van zowel de vrijdag- als zaterdagavond. Na vele edities op het podium te hebben gestaan vond Jaap Koopman het tijd zich te focussen op jong en nieuw muziektalent. Gestudeerd aan het conservatorium van ArtEZ met als major gitaar en als minor Music Management luidt zijn slogan ‘stilstaan is achteruitgang’. Zijn doel is dan ook om te zorgen dat ook jong en nieuw talent een kans krijgt om het Bergen Live publiek te verrassen en naam te maken. “Ga dat zien en vooral horen, de eerste zaterdag van september.” Naast Talent on stage bemoeit Jaap zich ook met de visuele communicatie uitingen van de social media kanalen. ”

Team Communicatie

Daantje Dammers | “Net als Dirk heb ik sinds ik jong bent niet één weekend Jazz & Sail overgeslagen, ook niet tijdens mijn 12 jaar Amsterdam. Ik ben nu een jaar weer terug in het dorp waar ik opgegroeid ben en ik voel mij vereerd dat ik onderdeel mag uit maken van de organisatie van dit mooie event. En dat ook nog eens in een nieuw jasje, opgefrist en van deze tijd. Met mijn marketing & communicatie achtergrond draag ik graag bij aan het vergroten van de bekendheid van Bergen Live. Volg ons op social media, zegt het voort en zorg dat je erbij bent!”

DSC05333

Team Website

Robbin | WEBSITE | “Jazz&Sail is het moment van het jaar om elkaar weer te ontmoeten. Blikjes biertjes op het veldje bij de Ruïnekerk (mag dat nog?) en daarna genieten van de muziek en zomaar iedereen tegenkomen. Ik ben sinds 2016 betrokken bij de technische ontwikkeling van de website jazzbergen.nl vanuit VANIMEDIA, het webbedrijf aan de Ruïnelaan in Bergen. VANIMEDIA bouwt websites, webwinkels en applicaties. Samen met VANIMEDIA draag ik Jazz Bergen (en alle enthousiaste medewerkers van het muziekfestival!) een warm hart toe om er ook dit jaar weer een fantastisch evenement van te maken.”

20230719152537